Hovedstadens mest hippe butikker og caféer

Fra at være et gammelt arbejderkvarter med arbejdende folk, duften af tjære og et mylder af børn, er Vesterbro i dag blevet centrum for den danske hovedstads rivende udvikling. Det var her de kreative og progressive studerende slog sig ned i 1970’erne. Siden rykkede hipsterne ind, og med dem fulgte byens mest hippe specialvarebutikker, gallerier og restauranter. På Vesterbro kan du være sikker på at få serveret kaffen på den nyeste trendcafe, der ligger side om side med byens traditionelle værtshuse.

METRO, BUS OG TOG – ALT ER INDEN FOR GÅAFSTAND

Vesterbro er hjertet af metropolen. Det er her byens borgere, turister, cyklister og børn strømmer igennem og fylder gaderne med latter og liv. En bolig på Vesterbro tilbyder også landets bedste adgang til offentlig transport. Den nye metro kommer til at ligge i gåafstand fra boligerne.

Den folkekære danske digter Tove Ditlevsen betrådte de brosten, som danner ramme omkring lejlighederne. Det var her den legendariske fortælling om Barndommes gade, det biografiske værk og tidsbillede af opvæksten på den Københavnske stenbro blev skabt. Som nabo til Toves Gaard ligger den lille mindehave for Tove Ditlevsen, hvor man også kan spise på den 150 år gamle restaurant.

Tove Ditlevsen skildrede sin egen arbejderklassebaggrund i sin uovertrufne klassiker Barndommens gade fra 1943. Den blev i 1986 filmatiseret. Find poesien og historien frem med en gåtur forbi Tove Ditlevsens mindehave, der er nabo til Toves Gaard. Det var her i dette kvarter – Barndommens gade fandt sted.